Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Lägg den i en skål medans den fortfarande är varm och klicka sedan ner smöret i bitar och låt det smälta tillsammans med den fortfarande varma spenaten
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Förmodligen måste jag ha slarvat när jag vägde mjölet, för denblev minst sagt kompakt. Inspirationen, den föddes ur detta recept av Jens Linder , i söndagens DN
Så detblev aldrig någon tur till gymmet utan jag bäddade ner mig i soffan i stället. Blev svettig av att ställa in matlådan i diskmaskinen… Så jag packade ihop och gick hem
Fördela blandningen på tunn-bröden och rulla ihop. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. Lägg dem på ett fat och toppa med den confiterade citronen
Men gör du det är det bäst att temperera chokladen så att den inte blir missfärgad och matt, stelnar snabbt i rumstemperatur samt smälter i munnen i stället för i händerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.