En krämig nougat smak toppad med en rik choklad ganace, kan nog inte bli bättre. Mixa därefter nougat fyllningen i matberedaren till en krämig smet, ställ åt sidan
Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)Kräm. Bred ut krämen på den kalla bottnen. 175 g mörk blockchokladNågra droppar matoljaSmält 175 g mörk blockchoklad + några droppar matolja
Kräm. Dela krämen i två delar. Bred chokladkräm på ena halvan strö över riven choklad. Placera nästa botten ovanpå och häll ut resten av krämen på denna
I söndags använde jag vanlig Marabou till krämen, men det funkar med vanlig blockchoklad också. Lättast är det att göra en stor tårta med två marängbottnar (alltså två långpannor) och sen dubbla krämen
Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. 1200 g ljus blockchoklad. 1Kaka 6 1/2 dl mjöl 1 dl socker 225 g smör Kolasmet 175 g smör 2 dl socker 3 dl grädde 2 msk sirap Garnering 200 g ljus blockchokladSätt ugnen på 175 grader
Rör ner hackad blockchoklad sist. Chokladkräm. Chokladkräm. Häll äggulor, grädde och strösocker i en tjockbottnad kasrull och låt det sjuda på svag värme tills krämen tjocknar, rör hela tiden
Spritsade också ett mönster av mörk blockchoklad som jag placerade bakelsen på. En dessert eller bakelse med köpta marängbottnar, äggkräm smaksatt med citron, vispad grädde, frukt och riven vit choklad