En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Vispa vispgrädden till fast konsistens och blanda med chokladsmeten, lite i taget, till en jämn chokladkräm
I dag var en sådan dag, då den ena killen som hade köpt present och var så besviken att han hade missat kalaset skulle komma över med sin mamma och fika
Till kaffet blev det en tårta med päronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla. Jag lovade ju er att berätta om min överraskningshelg, men det strular lite med bilderna, så ni får hålla er lite till
I våras gjorde jag en hasselnötsmarängtårta, som var lite grann tårt-versionen av en budapestrulle. Låt svalna lite och vänd upp på ett nytt bakplåtspapper med hjäp av en plåt
Med lika delar menas precis som det låter. Gör likadant med mjölet i det tredje glaset. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Så, födelsedagen ska med andra ord så klart firas med det allra bästa jag vet - nära och kära. Det blir inget stort sällskap som kommer (nackdelen med att fylla år mitt i semestern), men de som kommer är naggade goda som man säger
Bred ut fyllningen i en långpanna täckt med smort bakplåtspapper. 50 g smör1 dl florsocker2 tsk vaniljsockerLåt därefter krämen kallnaDela botten i 2 delar
Spackla tårtan medsmörkrämen och spritsa något fint ovanpå. Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp eller i en matberedare tills marängen är styv och har svalnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.