Ytterlår med vin recept

Mustig gryta med rödvin

Mustig gryta med rödvin

En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. Medan grytan puttrade på spisen spred sig de ljuvligaste dofter i Najnis kök och en värme i hennes hjärta, medan hon blev hungrigare och hungrigare
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Servera med kokt potatis. Häll på vin, vatten och fond. 1 flaska rött vin
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

3 dl rött vin. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
Boeuf Bourguinon

Boeuf Bourguinon

Att sitta ned kring ett dukat bord och tillsammans hugga in på en läcker gryta medanvintervindarnaviner därutanför löser måhända inga världsproblem, men det gör måltidens deltagare tillfälligt lite varmare, lite gladare, lite mättare
Älgrulader

Älgrulader

Salta och peppra köttet med hälften av kryddorna, fördela späck, gurka, lök och persilja på köttskivorna
Lufttorkad hjort

Lufttorkad hjort

Jag använde ytterlår. Först salta in den med salt, kryddor och lite vin. Jag ville ha kött med mycket viltsmak och tog därför hjort istället för till exempel rådjur
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår av nöt 2 msk smör 2 st morot 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin 5 dl köttbuljong , (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan , torkad 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or) 20 st smålökar , ca, gärna steklökar 400 gram champinjoner , (helst små) 2 paket bacon Köp receptet
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därefter var det dags för mellanrätter – oliver, kaprissoppa och slånbär tillagade medvin. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör
Goa grytan!

Goa grytan!

Av ytterlår, skuret i bitar. När det kylan görs sig hörd och känns långt in på bara kroppen, då är det gott med en god gryta
Sauerbraten

Sauerbraten

med russin, utan russin, rött vin, vitt vin, olika grönsaker, olika kryddor. Det blev både varmrätt och efterrätt men jag var lite för upptagen med att äta och umgås för att ha tid att fixa blogginlägg
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Se till att det finns tillräckligt med vätska för att täcka köttet, späd annars med lika delar vin och vatten tills det täcks