En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. Medan grytan puttrade på spisen spred sig de ljuvligaste dofter i Najnis kök och en värme i hennes hjärta, medan hon blev hungrigare och hungrigare
3 dl rött vin. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
Att sitta ned kring ett dukat bord och tillsammans hugga in på en läcker gryta medanvintervindarnaviner därutanför löser måhända inga världsproblem, men det gör måltidens deltagare tillfälligt lite varmare, lite gladare, lite mättare
Jag använde ytterlår. Först salta in den med salt, kryddor och lite vin. Jag ville ha kött med mycket viltsmak och tog därför hjort istället för till exempel rådjur
högrev, ytterlår el. Tillsätt tomaterna och fräs runt, slå på vinet och låt koka in några minuter. Det blev en riktigt god och mustig gryta med massa tillbehör
med russin, utan russin, rött vin, vitt vin, olika grönsaker, olika kryddor. Det blev både varmrätt och efterrätt men jag var lite för upptagen med att äta och umgås för att ha tid att fixa blogginlägg