600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår. 13 dl rött fylligt vin typ franskt Rhone-vin. 11-2 msk kinesisk soja. Låt koka på låg värme i ca 1-2 timmar med lock eller tills köttet är mört. Överkurs är att efter köttet kokat klart - och blivit mört - ta upp köttet och allt utom såsen med en hålslev och sedan på högre värme koka ner och koncentrera såsen ca 20 minuter
Låt koka på låg värme i ca 1-2 timmar med lock eller tills köttet är mört. Överkurs är att efter köttet kokat klart - och blivit mört - ta upp köttet och allt utom såsen med en hålslev och sedan på högre värme koka ner och koncentrera såsen ca 20 minuter. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår. 3 dl rött fylligt vin typ franskt Rhone-vin. 1-2 msk kinesisk soja
Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
nu hade lagat bourguignon på nötfärs och det stora ha-begäret slog till direkt. Vill ni laga the real deal, dvs en riktig Boeuf Bourguinon hittar ni det bästa receptet (Julia Childs) här
Låt grytan sjuda på låg värme utan lock 1 ½- 2 timmar. Skala och fräs hel steklök i smör 2-3 min på medelvärme under omrörning. 2 ox- eller köttbuljongtärningar
Överkurs är att efter köttet kokat mört ta upp kött, svamp och övriga fasta ingredienser med en hålslev och sedan på högre värme koka ner grytan 0,5-1 timme så såsen får mer smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.