Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Tillsätt piripiri och lax. 2 Hetta upp oljan och tillsätt vitlöken. 5 st torkade piripiri. 5 dl olivolja. 5 st vitlöksklyftor
Skala och pressa i vitlök. Rör i de krossade tomaterna samt salt, vinäger, socker och olivolja. orange eller grön piripiri eller annan chilifrukt efter smak och hetta
olivolja. Börja med att fräsa löken i olivolja på medelvärme i en stor kastrull, när löken börjar mjukna tillsätt då hälften av paprikan samt tomaterna
Skala och pressa i vitlök. Rör i de krossade tomaterna samt salt, vinäger, socker och olivolja. orange eller grön piripiri eller annan chilifrukt efter smak och hetta
Hacka lök och pressa vitlök. olivolja. Ursprunget är ett recept ur Anna och Fanny Bergenströms bok ”Vinterns goda ting”, men jag har förenklat det en aning, dragit ifrån något MEN framförallt lagt till ett rejält mått hetta från piri-piri
Fastnade till slut för en burk harissa, nordafrikansk pepparblandning, gjord på pepparfrukter och vitlök, mycket het - oätlig i sitt rena skick, rusade hem och tänkte, men vad ska jag göra