Vitlök olivolja piri piri recept

Kyckling piri piri

Kyckling piri piri

2 kycklingfiléer, med skinn 250 g körsbärstomater 70 g tomatpuré 2,5 dl vispgrädde 1 dl vitt vin 25 g smör 6 klyftor vitlök 2 piripiri 4 sardellfiléer 4 kvistar färsk timjan 4 kvistar färsk rosmarin 16 blad färsk dragon 2 fasta potatisar frityrolja, till till fritering olivolja, till stekning salt svartpeppar
Lax med ris och piri piri

Lax med ris och piri piri

Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Tillsätt piripiri och lax. 2 Hetta upp oljan och tillsätt vitlöken. 5 st torkade piripiri. 5 dl olivolja. 5 st vitlöksklyftor
Chilisalsa

Chilisalsa

50 gram röd chili som piripiri eller valfri sort. 4 klyftor vitlök. 2 msk olivolja. 4 tomater. 1 gul lök. 0,5 tsk socker
Cataplana på skolkockens vis

Cataplana på skolkockens vis

olivolja. Börja med att fräsa löken i olivolja på medelvärme i en stor kastrull, när löken börjar mjukna tillsätt då hälften av paprikan samt tomaterna
Salsasås

Salsasås

Skala och pressa i vitlök. Rör i de krossade tomaterna samt salt, vinäger, socker och olivolja. orange eller grön piripiri eller annan chilifrukt efter smak och hetta

Portugisisk afton!

Fräs vitlöken i lite olja i en stor kastrull, lägg i potatisen och den skivade korven och fräs någon minut under omrörning
Min starka fisksoppa

Min starka fisksoppa

Hacka lök och pressa vitlök. olivolja. Ursprunget är ett recept ur Anna och Fanny Bergenströms bok ”Vinterns goda ting”, men jag har förenklat det en aning, dragit ifrån något MEN framförallt lagt till ett rejält mått hetta från piri-piri
Chili med guacamole

Chili med guacamole

4 klyftor vitlök. 0,5 dl olivolja. 1 tsk torkad piripiri. 0,5 vitlök, pressad. 1 msk olivolja. chilifrukt1 torkad anchochili 2 jalapeños 2 gula lökar, skalade 4 klyftor vitlök 240 g bacon 0,5 dl olivolja 2 kg marmorerad högrev 4 msk smör, till stekning 4 msk mjöl 1 tsk torkad piripiri 1 tsk chilipulver 1 msk spiskummin 1 msk oregano 1 msk koriander, malen 6 dl ljust öl (typ Corona) 2 msk oxbuljong, koncentrerad 2 tsk socker. guacamole2 avokado 0,5 vitlök, pressad 1 röd chilifrukt, tunt skivad 3 msk koriander, hackad 1 lime, saft och skal 0,5 tsk socker 1 msk olivolja salt
Falukorv med ajvar- och spenatcouscous

Falukorv med ajvar- och spenatcouscous

600 g falukorv smör, till stekning 1 klyfta vitlök, krossad 1 peperoncini (piripiri) 1 gul lök 1 citron, finrivet skal 4 dl kycklingbuljong 2 msk olivolja 4 dl couscous 1 dl ajvar relish 1 msk rostade spiskumminfrön (eller mald) 70 g bladspenat 1 knippe färsk bladpersilja, hackad 150 g fetaost salt peppar
Vårrullar -all by my self!

Vårrullar -all by my self!

Fräs vitlök och färsen till det är genomstekt. Rör ner PiriPiri, soltorkade tomater, limesaft, och smaka av med salt
Very hot but elegant salsa بويل صلصة

Very hot but elegant salsa بويل صلصة

Fastnade till slut för en burk harissa, nordafrikansk pepparblandning, gjord på pepparfrukter och vitlök, mycket het - oätlig i sitt rena skick, rusade hem och tänkte, men vad ska jag göra