Koka linseri buljongen 15-20 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
Ansa och strimla purjolöken, hacka tomater och paprika. Fräs purjolöken mjuk i en traktörpanna i en blandning av smör och olivolja. Blanda ner tacokryddan, majs och svarta bönor. Tillsätt tomater, paprika och den kokta avrunna quinoan. Häll över blandningen i en smord ugnsform.
Blanda crème fraiche, majonnäs, ägg, vitpeppar, riven ost och pressad vitlöksklyfta. Smaka av med tabasco. Bred krämen över grönsaksblandningen som ett täcke
Lägg in gratängen i mitten av ugnen och låt den stå så länge tills ostkrämen får en gyllenbrun färg, 20-30 minuter. Servera genast med tortillachips vid sidan om.
Jag bjöd t ex familjen på denna vegetariska tacogratäng en helt vanlig vardag. Ni som följer mig vet att alla i vår familj inte direkt är galet förtjusta i vegetariskt men den här tacogratängen fick tummen upp av alla
För tack vare linserna är gratängen både vegetarisk och en smula billigare än "vanlig" tacogratäng - linser är ju faktiskt billigare än kött och det kan väl inte skada nu när semestrarna är över och det kanske är skralt i kassan
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. 4 portioner vegetarisk bolognese med linser. Relaterade 4 portioner vegetarisk bolognese med linser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.