Mild tomatsoppa med snäckpasta
sanazh
sanazh

Mild tomatsoppa med snäckpasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk á 400 g krossade tomater
  • 1 paket á 2,5 dl oatly imat
  • 1 dl vitt vin
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 7 cm purjolök eller 1 liten gul lök
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk socker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g snäckpasta

Beskrivning

    MILD TOMATSOPPA MED SNÄCKPASTA

    by Jävligt Gott on 12 augusti, 2016 in Husmanskost, Snabblagad mat, Vegansk mat
    IMG_4942

    Hej!

    Jag vet inte hur det är hemma hos er, men hos oss har Keldas Milda Tomatsoppa tagit våra barn med storm de senaste åren. Det är en klassiker i topp med potatisbullar, pannkakor och nudelsoppa till barnluncherna under sommaren (ja, vi håller inte jättehårt på det där med avancerad och supernyttig mat när 9 hungriga kusiner måste utfodras efter en lång förmiddag på studsmattan eller i spelgrottan). Jag gissar att vi nog inte är den enda barnfamiljen som upptäckt den, för den är dessutom den enda av deras soppor som regelbundet verkar vara slut i hyllorna, både här hemma i Stockholm och nere i Ängelholm där vi häckar om somrarna.

    Så, tänkte jag då. Matbloggare som jag är – kan man inte försöka laga något liknande själv?

    Så klart man kan. Och gott blev det, och barnen gillade den också (i alla fall det enda barn som fick testa, vilket i det här fallet var min treåring). Sen blev det inte exakt som Keldas tomatsoppa, men vad gör väl det? Ett tips för att göra soppan ännu mer barnvänlig är att mixa den innan pastan åker ner, vilket jag skippade då jag inte hade tillgång till någon mixerstav för tillfället.

    IMG_4956

    IMG_4944

    Mild tomatsoppa med snäckpasta, 2-4 portioner beroende på hunger

    1 burk á 400 g krossade tomater
    1 paket á 2,5 dl oatly imat
    1 dl vitt vin
    1 stor vitlöksklyfta
    7 cm purjolök eller 1 liten gul lök
    1 tsk torkad oregano
    1 tsk torkad timjan
    1 msk socker
    2 msk tomatpuré
    1 dl vatten
    2 msk olivolja
    Salt
    Svartpeppar
    200 g snäckpasta
    IMG_4958

    Börja med att hacka löken och vitlöken och fräsa den i olivoljan på låg värme tills den blir mjuk. Tillsätt kryddor, vin och tomatpuré och låt koka 2 min. Tillsätt sedan övriga ingredienser, utöver pastan. Låt soppan koka 20 min och koka pastan undertiden. Smaka av soppan med salt och peppar. Späd ev. med vatten om den har blivit för tjock, och mixa till slät konsistens om du vill. Servera soppan med pasta i.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.