Tänk att ordet taco har blivit så starkt förknippat med fredag här i Sverige. Jag bjöd t ex familjen på denna vegetariskatacogratäng en helt vanlig vardag
Vegetariska biffar/fritters med zucchini och broccoli. Broccolifritters är krispiga biffar med grönsaker, matiga nog att äta som de är eller goda som en del av en större middag med fler tillbehör
Börja med linserna. Krydda med lantbuljong, oregano och rökt paprika och låt puttra i ca tio minuter. Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsfast form
Vegetarisk grönsaksgratäng med zucchini, kikärter och ostsås. Min lasagne är inte heller så snygg, den heller, men både grönsaksgratängen och lasagnen har rejält med sås och det är då gratänger blir som godast, eller hur
Tidigare i veckan njöt vi av denna vegetariska sötpotatispaj och eftersom den fick så mycket uppmärksamhet på sociala medier är det nog läge att vi lägger upp receptet här och nu
Tacogratängmed linser. Nu kan ju inte det Mårtenssonska köket skryta med något större tacointag, varken på fredagarna eller någon annan dag faktiskt, men ibland så säger även vi Olé och dukar fram en texmex-middag på matbordet
Koka sedan upp en stor kastrull med vatten och häll i broccolin och ärtorna. De ska bara bli mjuka och sedan häller du av vattnet, tillsätt resterande ingredienser i kastrullen med grönsakerna och mixa med en stavmixer till önskad konsistens
Vegetarisk auberginegratäng med tomatsås och ost. Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
lite matfett till att smörja formen med. För några år sedan provade vi den här kanongoda vegetariska varianten av Janssons frestelse och den är sedan dess ett givet inslag bland julmaten
Sen jag startade matbloggen har jag provat flera nya maträtter som jag tidigare bara har funderat på att prova (jag måste ju ha nya recept att dela med mig av)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.