Varm smörgåstårta
cabo56
cabo56

Varm smörgåstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 paketPolarbröd Jubileumskaka
  • De är stora halvmåneformade, men kan vikas ut och bli runda om man vill göra en större rund tårta
  • 2 paketbacon
  • 2 dlcreme fraiche
  • 2 stgul lök
  • (eller en purjolök)
  • 2 burkchampinjon
  • (eller 100 g färska)
  • 10 stkörbärstomater
  • salt och peppar
  • 2 dlriven ost
  • 200 gramrökt skinka
  • oregano
  • ev.
  • 0.25 dlgrädde

Beskrivning

    1. Detta räckte till tre hungriga personer utan tillbehör men om man lägger på ett lager bröd till (röran räcker) så blir fyra mätta utan problem
    2. Klipp baconen i små bitar, hacka löken och skiva champinjonerna, ifall du använder färska, annars så låt dem rinna av.
    3. Fräs baconet i en stekpanna och tillsätt sen lök och champinjoner. När det har fräst så löken är genomskinlig och bacon frasig så häll på en skvätt grädde (kan uteslutas, i original receptet så stod det 1 dl men jag tog bara så det band ihop röran)
    4. Krydda med salt och peppar och häll i crème fraichen. Rör ihop allt och låt koka någon minut, så det blir varmt. Ställ åt sidan.
    5. Lägg en halvmåne bröd på en plåt med bakplåtspapper. Bre på hälften av röran på om du ska ha 3 skivor som oss, för fyra skivor bre på 1/3 av röran.
    6. Avsluta med en skiva bröd som lock. Skiva tomater och lägg överst, krydda med oregano och riv generöst med ost över. (trodde vi tog för många tomater men kunde haft mer när jag smakade)
    7. In i ugnen på 200 grader tills osten smält, ca 15-20 minuter. Om du förbereder tårtan och har den i kylskåpet kan den kräva längre tid då den är kall.
    8. Kommentar: Detta blev gott och ska göras igen. Men jag tror jag tar mer kryddning nästa gång, kanske ett lager med grillad kyckling/curry? Kapris/tonfisk? Bre senap eller tomatpuré på toppen? Botten blir lite frasig eftersom den är emot plåten och kan vara lite svår att skära igenom. Man kan också göra en rund tårta istället med ett lager fyllning.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.