1. Hacka löken, dela svampen, skölj och strimla purjolöken.
2. Bryn färsen i smör. Ta upp den och stek lök, svamp och purjolök. Strimla och stek baconet.
3. Blanda allt och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, tomatpuré, salt, peppar, basilika och pressa i vitlök. Låt puttra i 10 min.
4. Lägg ett bröd på en plåt. Strö över ost och därefter köttfärsblandning. Lägg på ett nytt bröd och gör på samma sätt. Avsluta med färs, skivade tomater och riven ost.
5. Gratinera i 225°, 10–15 min. Servera med grönsallad.
Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
En med kött fyllning och en med skinkfyllning. Köttfärs fyllning. Smula jästen i en bunke och rör ut den lite i taget med den ljumna mjölkblandningen, till allt löst sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.