Varmsmörgås med köttfärs
cabo56
cabo56

Varmsmörgås med köttfärs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • – 100 g svamp
  • – ½ purjolök
  • – 500 g köttfärs
  • – 2 msk smör
  • – 1 paket bacon, ca 140 g
  • – 400 g krossade tomater
  • – 2 dl crème fraiche
  • – 2 msk tomatpuré
  • – 1 tsk salt
  • – 2 krm svartpeppar
  • – 1 tsk torkad basilika
  • – 1 vitlöksklyfta
  • – 4 halvor polarkakor eller hönökakor
  • – 3 dl riven ost, 31%
  • – 100 g skivade tomater

Beskrivning

    1. Hacka löken, dela svampen, skölj och strimla purjolöken.
    2. Bryn färsen i smör. Ta upp den och stek lök, svamp och purjolök. Strimla och stek baconet.
    3. Blanda allt och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, tomatpuré, salt, peppar, basilika och pressa i vitlök. Låt puttra i 10 min.
    4. Lägg ett bröd på en plåt. Strö över ost och därefter köttfärsblandning. Lägg på ett nytt bröd och gör på samma sätt. Avsluta med färs, skivade tomater och riven ost.
    5. Gratinera i 225°, 10–15 min. Servera med grönsallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.