Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1. Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran
Varmrätt. smörgåstårta,. Varmsmörgåstårta. Här kommer ett superrecept som har allt. lätt att tillaga, går att variera i oändlighet och smakar fantastiskt
Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja
Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop
Varmsmörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter
Skär bort alla kanter på brödet. Lager 1. Hårdkoka 10 av äggen. Lägg 12 skivor bröd på en ugnsplåt. Skala och hacka äggen, blanda dem med kaviar och 1 dl vispgrädde
Det är flera år sedan jag gjorde varmsmörgåstårta. Det blir lite lyxigare än en vanlig varmsmörgås. Du kan förbereda den flera timmar innan om du vill, och sen är det bara att sätta in den i ugnen när det är dax att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.