Västerbottenpaj rödlök recept

Västerbottenpaj LCHF

Västerbottenpaj LCHF

Servera tillsammans med creme fraich, rödlök och rom. Västerbottenpaj kan väl knappast bli fel. Denna smakar ganska likt en “traditionell” men med lite smak av mandel, passade bra
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Hackad rödlök. Pajskal. 2,5 dl riven västerbottenost. 3 ägg. 3 dl grädde. Salt/peppar. 200 gr ca 30-40 minuter i ugnen

Västerbottenpaj och små livsfarliga knyten

Servera med hackad rödlök, gräddfil och en klick stenbitsrom. Vi var på kräftskiva igår hos fina vännerna i Nora och jag hade som uppgift att göra en västerbottenpaj
Västerbottenpaj med tillbehör och kräftor

Västerbottenpaj med tillbehör och kräftor

Till detta hade vi crème fraiche, hackad rödlök, gräslök (från min trädgård) och röd rom/kaviar. Det blev goda kräftor och Västerbottenpaj
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Servera gärna med klassiska tillbehör som creme fraiche/gräddfil, rödlök, stenbitsrom eller något annat smaskigt
Krämig västerbottenpaj

Krämig västerbottenpaj

Servera med creme fraiche och rödlök och stenbitsrom – Mumma. Hackad rödlök. Servera med creme fraiche, finhackad rödlök och stenbitsrom
Västerbottenpaj med löjrom

Västerbottenpaj med löjrom

Finhackad rödlök. Här kombineras två av de absolut bästa svenska matprodukterna. löjrom och västerbottensost
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Servera till lufttorkad skinka, färska örter och rödlök om du vill, eller till kräftor. Till kräftor kan man väl säga att det är en klassiker att äta västerbottenpaj
Klassisk Västerbottenpaj.

Klassisk Västerbottenpaj.

Här valde jag att ta stenbitsrom, crème fraiche och rödlök till. En riktigt klassiker. Kanske lite underskattad, för alltså, det är ju i princip bara ost
Västerbottenpaj x 2

Västerbottenpaj x 2

Servera ljummen med rödlök, crème fraiche och röd rom. Konsistensen var fastare och mer som jag antar att västerbottenpaj "ska" vara
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Servera med handskalade räkor, hackad rödlök, gräddfil och en god sallad. Västerbottenpaj Pajskal2,5 dl Sempers white mix75 g smör3/4 dl kesella lättFyllning3 ägg2 dl mjölk1 dl grädde0,5 tsk salt1 krm peppar150 g riven västerbottenostSätt ugnen på 200 grader

Skaldjur och västerbottenpaj

Servera pajen med räkor, creme fraiche, finhackad rödlök och lite dill. Igår frossade vi i skaldjur. Mattias åt (50 st
Kantarell- och västerbottensnittar till mimosadrinkar på kräftskivan

Kantarell- och västerbottensnittar till mimosadrinkar på kräftskivan

Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök