Servera tillsammans med creme fraich, rödlök och rom. Västerbottenpaj kan väl knappast bli fel. Denna smakar ganska likt en “traditionell” men med lite smak av mandel, passade bra
Servera med hackad rödlök, gräddfil och en klick stenbitsrom. Vi var på kräftskiva igår hos fina vännerna i Nora och jag hade som uppgift att göra en västerbottenpaj
Servera till lufttorkad skinka, färska örter och rödlök om du vill, eller till kräftor. Till kräftor kan man väl säga att det är en klassiker att äta västerbottenpaj
Här valde jag att ta stenbitsrom, crème fraiche och rödlök till. En riktigt klassiker. Kanske lite underskattad, för alltså, det är ju i princip bara ost
Servera med handskalade räkor, hackad rödlök, gräddfil och en god sallad. Västerbottenpaj Pajskal2,5 dl Sempers white mix75 g smör3/4 dl kesella lättFyllning3 ägg2 dl mjölk1 dl grädde0,5 tsk salt1 krm peppar150 g riven västerbottenostSätt ugnen på 200 grader
På skaldjursbordet fanns också syrad rödlök, dillpicklad gurka, skagenröra, mango- och senapsmajonnäs, dillpesto med färskost, örtmajonnäs och levainbröd från Fabrique
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök