) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över till huvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta och peppra. salt och peppar. Så här gör du 15 minuter Rulla ut smördegen och skär ut fyrkanter. Vispa 1 ägg och pensla smördegen
Inte en droppe olja och ändå så gott. Marinaden använde jag till fläskfilé som grillades och det snälla köttet fick en rejäl smakkick efter några timmars marinerande
Igår såg jag en bild på en västerbottenpaj med lax och räkröra, så jag kunde inte låta bli att springa och köpa de ingredienser jag behövde och laga det till middag
Som tillbehör hade vi Västerbottenpaj, bröd, kex, ostar och såser. Alla älskar skaldjur (vuxna och barn minus Milly), så det blev fyra olika sorters kräftor och räkor
Pajen är enkel att göra och förgyller smaken till de röda små delikata skaldjuren. I helgen bakade jag en klassisk västerbottenpajoch ytterligare en fylld med kantareller som vi plockat tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.