Tjälknul timjan recept

Tjälknul – 12 timmar i ugnen gör underverk

Tjälknul – 12 timmar i ugnen gör underverk

1 msk torkad timjan. 1 msk torkad timjan. Visst är det underligt. Man gör bara lite skinka och paté, bara lite köttbullar och sill och grönkål och brysselkål…
En frusen knölig älgstek

En frusen knölig älgstek

Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Hästtjälknöl - Recept

Hästtjälknöl - Recept

Hästtjälknul. Hästtjälknöl (tjälknul) 4 port. 2 tsk timjan. Ingredienser. 750 g. Hästbog (fryst). Lag. 1 lit vatten
Tjälknöl / Tjälknul

Tjälknöl / Tjälknul

1 tsk timjan. 1 tsk timjan. Här tjälknöl av nötytterlår. Enkel och variabel festmat. Tjälknölen går att göra på det mesta faktiskt (här har jag använd ytterlår av nöt)

Tjälknul

1 tsk torkad timjan. Sätt ungnen på 80 grader, lägg det frysta köttet på ett galler i en långpanna och låt stå i ungnen över natten

Tjälknul på lammstek med salsa

1 tsk timjan. Lägg den frysta steken i en ugnsform och sätt in i ugnen. Sätt värmen på 75-100ºC. Efter ett par timmar har steken mjuknat