Vi åt tandoorikyckling tillsammans med cachumber sallad, raita, mango chutney, ris och naanbröd. 2 dl matyoghurt½ påse Raitamixlite hackad korianderChicken tandoori, 4 pers. 500-600 g (inner)kycklingfiléer2 dl matyoghurt½-1 påse TandoorimixTandoorikryddan kan göras lite mildare genom att man bara tar halva mängden kryddblandning mot vad som anges. ½-1 påse Tandoori
Rätten finns under rubriken Grill & Tandoori i menyn och beskrivs som grillad tofu, zucchini, champinjon och paprika marinerade i sojayoghurt med röd chili, kardemumma och kockens egen kryddblandning, serverad med en krämig kokossås
Tandoori är ingen krydda eller kryddblandning. Curry är inte heller en specifik kryddblandning utan betyder "en gryt rätt"Kryddblandningar, torra,blöta eller både och kallas masala
Blanda ihop ovan ingredienser och förvara kryddblandningen i en tätslutande burk svalt. Denna tandoorikrydda kan du blanda med yoghurt och marinera grönsaker och quornfiléer (eller kött)
ex curry, paprika, tandoori eller vilka kryddor du nu råkar ha. Jag har en kryddblandning som jag döpt till "indisk mix" eftersom den består av allehanda indiska kryddor som jag hällt i en och samma burk
Alla ingredienser till masalan (masala betyder alltså kryddblandning på indiska fick vi lära oss) fanns på vår eminenta kryddörr, det enda som behövde göras var att köra den hela nejlikan till ett fint pulver och det fixade vår kryddkvarn fint