Låt sedan kycklingen vila medans du gör klart de sista. Skär kycklingen i smala skivor och lägg över. Och ändå är detta vacker mat med massor av färger
4 4 port ris eller annat gryn 1 gurka 1/2 påse salladslök (à 125 g) 1 lime salt peppar 500 g laxfilé 1 msk olja 1 msk tandoorikrydda 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Vänd ett par gånger och pensla med Ghee vid varje vändning. Ingredienser till Tandoorikyckling tikka. Men kyckling marinerad i yoghurt, chili och vitlök
Meeeeeen, då är det ju faktiskt så att man måste börja med att göra tandoorikyckling vilket ju faktiskt också är en god indisk rätt som man kan äta som den är (men lite tillbehör förstås)
Efter att kycklingen är klar, delad och upplagt på ett stort fat,skinnet har gjort sitt och slängs, häller jag det ny kokta basmati riset över ugnsplåten med all god marinad och sky från kycklingen och rör runt tills varenda riskorn är täckt med den helt underbara smakerna av "Tandoori Chicken masala"Servera gärna med lime marinerad rödlök
Häll blandningen över kycklingdelarna och täck med folie. Blanda matyoghurt med ingefära, pressad vitlök, garam masala, cayennepeppar, gurkmeja, chilipulver och salt
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.