Jag hade även mycket persilja i frysen sedan jag lagadebulgursalladen för någon vecka sedan. Blanda med den avsvalnade kokta bulgurn, häll på citronsaft och olja samt salt och peppar
På hennes dagis står ofta bulgur på menyn vilket gör att couscous kändes fritt fram. Min tabouleh (som säkert går att variera på tusen (och en natt) olika sätt)
skölj bulguren och lägg i en skål,häll över kokande vattnet så att den täcker bulgurn. Skär persilja så fint,tillsätt skär tomaterna och löken till små bitar,blanda alla ingredienserna,med bulgurn
Grunden är egentligen en tabouleh men min version innehåller grönkål och en avokado och tahini-dressing som jag smakade för förtsa gången i Brighton förra sommaren
Koka upp vatten med salt och lägg i bulguren. Ingredienser Tabouleh. Låt bulguren svalna. 3 dl bulgur som du kokar i 5 dl vatten1 - 2 pressade citroner2 - 3 dl fint hackad bladpersilja4 tomater, fint hackade1 lök, gärna röd1 rejäl skvätt med olivoljaSalt och nymortlad svartpeppar efter smakEn näve granatäppelkärnor ger en fin fruktig smak till denna salladGör så här. 3 dl bulgur
also tabouleh or tab(b)ouli) is a Levantine salad traditionally made of bulgur, finely chopped parsley and mint, tomato and spring onion, seasoned with lemon juice and olive oil
Vi den tillsammans med tabouleh och bönor. Tabouleh, 4 pers. (denna gång gjorde jag så här, jag gör lite olika)2 dl bulgur4 dl vatten1 paprika, i små tärningar½ gurka, i små tärningar2 tomater, i små tärningar2 msk olivolja2 krm salt2 dl hackad persiljaKoka bulguren enligt anvisningar på paketet (den jag använder ska koka i 8 minuter och då låter jag den koka max det)
Låt bulguren vila i citronsaften medan du jobbar med andra ingredienserna så att kornen sväller. Håll över bulguren med citronsaften, olivolja, salt och peppar och blanda väl
När bulgurn har svällt, lägga den i en skål. 1 dl couscous , bulgur. En riktig tabuleh innehåller mycket lite boulghour /couscousgryn och mest blad persilja och tomat
Bulgur. Jag har fått dille på tabouleh. Koka två portioner bulgur enligt anvisningen och låt det svalna. Nu finns det helt klart värre saker att få dille på och ska väl erkänna att det slinker ner ett och annat som inte är lika nyttigt som tabouleh, speciellt så här under semestertider
mycket persiljagul löktomatzuccini (eller gurka - men jag har överproduktion från lotten)paprika+rikligt med pressad citron och olivoljasaltFinhacka grönsaker och blanda med den kokta bulguren