Blandat, Lättlagat, Lunch och brunch, Smörgåsar, Svamp, Svenska traditioner, Vickningsrätter Tagged. Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark och plocka kantareller
Idag är kantareller och Karljohanssvamp något av det bästa vi vet. Svensk matkultur står kanske inte så högt i rang internationellt sett och oftast brukar man nämna köttbullar som den typiskt svenska maträtten
kantareller, 2 st svenska äpplen (t ex. 4 portioner. 700 g lövbiff, 250 g. aroma), 1/2 st gul lök, 1 st vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek, 2 msk oxfond, 4 dl matlagningsgrädde, soya
Ta in den svenska skogens smaker på nyårsmiddagen i år vetja. Vad sägs om en saftig rådjurssadel som serveras tillsammans med en hemmagjord rödvinssås och smörstekta kantareller
Skala, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Rosta i 220 grader varm ugn 20 minuter. Kör till en slät puré med en mixerstav tillsammansmed smör, olivolja, salt och peppar
Recept från Svenska Viltmatakademin. Syltad pumpa och kantareller. Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt
Det andra programmet är naturligtvis svenska damlandslaget som spelar sin match om OS-guld i Rio. Ta ut formen och lägg på 150 gram riven gratängost, 150 gram strimlad rökt skinka, 1 dl stekta kantareller. Älskad och saknad, Lättlagad enkel men god ostpaj, OS-guld, Ostpaj recept, Rio, Svenska damlandslaget i fotboll 100 gram margarin, 2 msk vatten och 3 dl vetemjöl blandas och läggs i kylskåp i 30 minuter Platta ut degen i en pajform och grädda den 10 minuter i