Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
Boken innehåller en mängd vackra och goda recept som verkligen är precis vad titeln antyder, anpassade för svenska kastruller, men smakar medelhav hela vägen
Jag valde att göra tvåfärgade macarons, rosa och vita. Och sött. Macarons är något så otroligt gott. De sprack lite runt kanterna, blev inte helt släta och så fick de inte riktigt den fina "foten" macarons egentligen ska ha, men det är svårt det här med macarons
Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Och de är verkligen fantastiskt goda. Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
-) Ja, så blir det ibland, tiden och timmarna drar iväg och plötsligt är det måndag igen. Det enda jag gör är att lägga racksen i marinad dagen innan som består av olivolja, vitlök, rosmarin och rivet citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.