Värm ratatouillen och servera. 400 g ratatouille (grönsaksröra på konserv). Skär en halv cm tjocka snitt nästan hela vägen ner i korven, men spara lite längst ned så korven håller ihop
Önskar en riktigt fin och god helg med förhoppning om svenskt hockeyguld på söndag. Jag hade ratatouille kvar i frysen som jag bottnade en ugnsform med och blandade med två tärnade tomater, saltade och svartpepprade
De rätter som finns just nu är Torskryggfilé med ärtgremolata och linguine, Svensk kyckling med pepparsås och risotto, Ricottabiff med sparriscrème och tagliatelle samt Lasagne gjord på svenskt nötkött, cheddarost och serverat med en ratatouille
Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Ansa och kvarta rädisor och champinjoner. Dela gurkan på längden, (skala ev) kärna ur med en sked, skiva och dela skivorna igen så det blir 4e-delar
Inte på grund av tjusiga bankettmiddagar och den avancerade matlagning med michelinstjärnor, utan snarare för dess rustika men ändå enkla mat i form av mustiga löksoppor, frasiga painriche, coq au vin, ostbrickorna och roquefortosten som verkligen är ”to die for”, det vita brödet, omeletter, croissanter… Herbes de provence, vitlök, örter… Quiche lorraine, ratatouille, chokladen och för att inte tala om denna burgundiska köttgryta