Garnera med färska örtkryddor. 1 kg benfri lammstek. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg benfri lammstek 4 gula lökar 4 vitlöksklyftor 4 paprikor i olika färger 600 g aubergine 8 tomater Arla® Svenskt Smör 4 msk tomatpuré 1 msk torkad oregano 3 tärningar köttbuljong 3 dl Arla Köket® vispgrädde
Smaka av med salt. Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter medratatouille
Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter. Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Häll tomatpuré i botten på en rund ungsform eller en ugnsform med runda hörn. Vi har gjort den vanliga grytliknade versionen på ratatouille några gånger
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. Funkade utmärkt med vanlig pasta, men var ännu godare när jag hade tortellini och serranoskinka till
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspiration ifrån Indien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombinera olika smaker
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammet och inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Smaka av med salt och peppar. 1Stek löken och vitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja
Lagade en rejäl form medratatouille häromdagen. Ratatouille. Långdragen läkning då diskarna är inblandade och med hans jobb kan han ju inte återgå som vanlig med att bära och lyfta förrän allt verkligen är läkt
Lammmed chèvre-crème och rödvinssås, det är riktig fredagsmat. Krydda med salt & svartpeppar. Sedan mixar man chèvre och crème fraiche, steker lammskivor och fixar tillbehören
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.