Fransk bouef bourguignon med svenskt potatismos
Kryddburken.se
Kryddburken.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 port
  • 2 kilo nökött (fransyska)
  • 1,5 liter oxbuljong (egen el. från tärning/fond)
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 lagerblad Slå på lite av buljongen i stekpannan som du brynt köttet i. Tillsätt socker, tomatpurén och lagerbladen och vispa ur alla smaker ordentligt. Häll över i köttgrytan.
  • 0,5 liter rött vin
  • 1 burk Mutti hela körsbärstomater
  • 2 stora gula lök (grovt delade)
  • 3 morötter (slantar)
  • 150 gram brynt rimmat fläsk i tärningar
  • 2 rejäla nävar färska champinjoner (hela, halva, eller kvartar)
  • 1 näve små röda steklök
  • 1 kruka persilja (finhackad)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.