Min chef plockade en hel korg full som jag fick för att laga KarlJohansvampsoppa av till vår nätverkande sopplunch som vi har varje torsdag på Telekonsult Syd, där jag jobbar
Torkad kan fungera, men då vill jag helst ha Karl Johan. s familj brukar laga en spännande svampsoppa med pikanta smaker och J är mästare på att steka en krispig topping av torkade trattkantareller/rödgul trumpetsvamp till den goda soppan
Svampburgare, svampsoppa, svampomelett, svampsåser, svamppasta, svamppatéer, svampgratänger, svamppajer… Skulle kunna ha en blogg med veganmat och en med vegetarisk mat också, så mycket recept blir det, men tyvärr hinner jag knappt med raw food bloggen och det finns ändå en massa bra hemsidor med traditionell mat
Krämig svampsoppa med smak av sherry och timjan. 1 gul lök½ kg svamp, t ex kantareller, trattkantareller och karl johan1 dl torr sherry1 msk finhackad färsk timjan7 dl vatten2 msk kycklingfond1 ½ dl vispgräddesmörsaltSkala och finhacka löken