2 msk olivolja 80 g smör 2 klyfta vitlök 3 schalottenlökar, finhackad 175 g champinjon, färska och i skivor 6 dl rött vin 1 dl vatten 1 msk strösocker 3 msk oxfond ca 2 msk färsk timjan 1 lagerblad salt peppar. Chili och vitlöksstekt svamp525 g champinjon, färska och i skivor 2 msk olivolja 30 g smör 1 klyfta vitlök 2 röda chilifrukter, finhackade 1 kruka färsk persilja salt peppar
Fräs svampoch lök ett par minuter, tillsätt kålen och låt det bli varmt. Rödvinssåsen var av skedätarslaget och den gräddkokta kålen ska vi snarast möjligt ge oss på igen och då försöka ge den en liten annan prägel
Svampen till gratängen fick sedan steka i fettet och kryddorna som låg kvar i pannan. Jag gjorde lågtempererad fläskytterfilé i ugn och så serverade jag en magiskt god rotsellelrigratäng och min enkla rödvinssås till
Och en rödvinssås med karljohansvamp samt ugnsbakade rotfrukter. Blötlägg svampen. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Hacka löken, vitlöken och stek i smör tillsätt morotsbitar, lagerblad, låt det steka i fem minuter. Sila såsen och smaka av med balsamvinäger, salt, peppar och socker
Jag serverade tillsammans med belugalinser, rödvinssåsoch en karljohan liknande svamp som jag inte har sett tidigare (kommer inte ihåg vad den heter), svampen skivade jag på längden och stekte i smör
När svampröran svalnat lite så blandar du den med osten och smaksätter med salt och peppar. Vi åt en kantarellfylld lövbiff igår och till den blev det rödvinssås, som blev så himla lyckad så vi nästan trillade av stolarna
Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svampoch nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
OXKIND I RÖDVIN MANDELPOTATISPURÉ LÖK OCHSVAMP. Och med en mandelpotatispuré med brynt smör och en kraftfull rödvinssås blir det här en helt annan kött-sås-och-potatis-upplevelse