Japp, det är rödkål i den andra burken, blandat med morötter, purjolök och koriander. Jag vet inte hur många gånger jag provat att göra surkål genom åren
Surkål på vitkål och rödkål. Att göra sin egna surkål eller fermenterade kål är väldigt enkelt, allt som behövs är lite kål, salt och kryddor efter eget tycke och smak
Och för er som tycker att det känns fel att servera körv på finmiddag kanske kan inspireras med den här förrätten - Ankkorv med friterade schalottenlökar, portvinskokt rödkål med ancho-chili, knaperstekt bacon och krovbröd brioche-style
Först ut blev surkål, dvs syrad vitkål. Vill man inte syra vitkål gör det även bra att syra tex rödkål, salladskål, kålrot, blomkål, morot eller en blandning av någon eller några av dessa
Färgen kommer helt enkelt från rödkål som jag hade som en av ingredienserna i min surkål, eller mina syrade grönsaker kanske jag ska kalla det eftersom det inte bara är kål
(Variant med rödkål. Både i Hulténs/NisbetNilssons Autoimmun Kokbok och i David Perlmutters Hotet mot din Hjärna (som jag tipsade om här) rekommenderas särskilt surkål och benbuljong som extra läkande livsmedel