10 gram
salt och toppa upp så att det täcker. Men lämna någon centimeter luft upp till kanten för att förhindra att det svämmar över när grönsakerna börjar fermentera.
1-2 veckor
En upp och nedvänd papperskasse som sätts över fungerar också bra. De första dagarna kan det vara bra att öppna burkarna någon gång per dag för att lätta på trycket, samtidigt håller du koll på fermenteringsprocessen.
2 dagar
När det inte längre pyser vid öppningen har syrningsprocessen lugnat sig och burken behöver inte längre öppnas. Men låt gärna stå ytterligare minst en vecka, så att mer smaker hinner utvecklas.
Att göra hemgjordsurkål är superenkelt. Har du testat att syra surkål någon gång. Jag ville ju givetvis testa detta och det som verkar enklast att göra är just surkål
Att göra surkål själv är väldigt enkelt och resultatet blir väldigt gott. Surkål, liten sats Ingredienser 2 kg vitkål 30 g (4 tsk) salt, jodfritt Gör så här Ansa och rengör kålen
Jag vet inte hur många gånger jag provat att göra surkål genom åren. Det här behövs för ca 2,5 - 3 liter surkål. Jag packade om i mindre burkar och surkålen håller ca 1 månad i öppnad burk. ca 2,5 - 3 liter surkål
Du känner säkert till att det går att köpa probiotika i diverse piller som sälj i hälsokostaffärer men eftersom vi här på Hälsa som livsstil föredrar riktig mat framför piller och pulver vill vi tipsa om en typ av mat som är mer effektiv och framförallt billigare i längden att använda nämligen surkål
Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi
1 kg salladskål. 1100 g päron, rivet. 150 g ingefära. 125 g vitlök. 120 g jodfritt havssalt. 11 dl klorfritt vatten (klor hämmar fermenteringen så kranvatten från reningsverk bör undvikas
Tryck ner och packa ihop surkålen. Surkålen håller sig upp till ett halvår oöppnad vid sval förvaring. Bäst är såklart att ha den i kylskåpet speciellt om du öppnat surkålsburken
Det är här hemgjorda proteinbars är suveräna. bild från matfusk. nu. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Hemgjord kebab och kebabsås. Denna lördag har nästan hela dagen bestått av matlagning till och från, jag har nämligen gjort hemmagjord kebab och det tog sin lilla tid
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.