Röda och gröna röror till julmaten. Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina kommentarer jag fick igår, angående mitt beslut att lägga ner min Facebook-sida
Jag tänkte tipsa er om lite smått ochgott att inspireras av till midsommarmaten. Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu
Något kryddigt, sött och lite salt är gotttill glöggen. Båda plocken går att förbereda och det är ju bra oavsett om du ska bjuda på det själv och vill ha det klart innan gästerna kommer, eller om du ska ta med till knytis eller ge som gåva till värden om du går bort
Och jag förstår honom, skulle mitt barn bli sjukt skulle jag skicka in till sjukhuset direkt. Ja, imorse kom jag hem kvart över sju och slängde mig i sängen
Jag tycker väldigt mycket om potatis och västerbottenost är också väldigt gott. Det här blev tillbehörettill halloumi- och basilikapanerad kyckling i lördags, tillsammans med tidigare rapporterad ratatouille
Bryn i smör och olja tills kycklingen är genomstekt. Färskost med vitlök, spenat och räkor i stekta kycklingrullar med musslor i crème fraiche, champinjon curry & ingefärasås
Och lite annat att skölja ner det med. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Häll över det avsvalnade smöret och blanda samman till en smidig smet/deg. Efter lunch så drog mina föräldrar för att jobba på second hand, så jag fick eftermiddagen tillsammans med barnen
Låt allting steka tills korvköttet är genomstekt och har släppt en del fett. Under tiden tar du ut korvköttet ur skinnen och delar det i mindre bitar – kladdigt och ganska kul
Lika gott som en efterrätt, men mer näring och mättande som en lunch. Vet ni hur sugen man blir på mat och fika när man läser underlaget till en lagändring som trädde i kraft nu vid årsskiftet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.