Värm kålen i en gryta tillsammans med lök, kummin, smör och buljong. buljong. Vasslan gör man genom att låta yoghurt eller filmjölk rinna av i ett vanligt kaffefilter
Hon använde istället surkål, det finns hela vakuumförpackade vitkålshuvuden. Surkål är ganska surt vilket passade perfekt till malfouf som ska ha en syrlig smak
Ungefär när jag slängde i potatisen så började jag med surkålen. Blanda i den stekta surkålen i moset, tillsätt den rivna osten och rör runt tills osten smält in och allt är väl blandat
Häll i alla kryddorna, buljong och vinet. Kål i vin är något som vi brukar äta istället för surkål. Om ni tillhör dem som inte kan förlika er med surkål, är detta något ni bör testa och gillar ni surkål, så är detta minst lika gudomligt
Tillsätt färsen och krydda med spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar. Servera grytan tillsammans med surkål, en klick crème fraiche och varmt bröd
rotmos, potatismos, syrade grönsaker, surkål, kokta rödbetor eller kokta morötter. Koka upp buljong, vatten, lagerblad, pepparkorn, chili och tomatpuré
Pressa citron över vid servering och servera med rårörda lingon, syrad gurka eller surkål. Repa av grönkålen (spar nerven i mitten till smoothie, soppa som ska mixas slät eller hemkokt buljong) och hacka bladen
I Tyskland hade man fått surkål. Tillsätt vinet och buljong och låt puttra i fem minuter. 1/2 grönsaksbuljongtärning (eller fond på flaska). 1/2 kycklingbuljongträning (eller fond på flaska). 1/2 grönsaksbuljongtärning. 1/2 kycklingbuljong
surkål, kimchi, cornichons, picklade grönsaker. Släng ner de grövre i buljongen och strimla de finare och lägg dem i skålen tillsammans med nudlarna inför serveringen