Vi brukar alltid servera den med couscous, hummus, vitlökssås & orientaliskt tunnbröd. Maträtter från det marockanska köket är väldigt populära här hemma och den här härliga grytan är inget undantag
Servera grytanmed couscous, yoghurt och färsk koriander. Ta din största grytaoch sätt på hög värme. I med zucchini och paprika samt kikärter och vitkål, rör runt och stek någon minut till
Vi slängde i lite grönsaker i grytan också, plus grädde men det gör man ju som man vill. När jag var liten åts de med grisrumpa, ost och oregano (den utan tomat var alltid min)
Servera shakshuka tillsammans medvarmtbrödoch blomkålssallad. Smaka av med salt och peppar. Skiva blomkålen tunt med hjälp av en osthyvel så att du får ett blomkålssmul
Inte så roligt när man är ledig, men med barn som inte är väderkänsliga blir det ändå utelekar. Det gråa, trista vädret inbjöd till en härligt, god och värmande gryta
Strö formarna medströbröd så släpper de lättare då de är färdiga. Blanda samman senap och äggula och bred över hela skinkan- Strö över det rivna brödet
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
av grytanmed cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Häll vattnet i grytanoch börja koka på medelhög värme. Lägg i en gryta. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Lägg på ett nytt brödoch gör på samma sätt. Lägg ett bröd på en plåt. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.