Surkål öl recept

Surkålspaj med öl

Surkålspaj med öl

surkål. Blanda ströbröd med öl. Skölj kålen i ett durkslag. Blanda vetemjöl, salt och smör, gärna i matberedare
Bagel med rostbiff och surkål

Bagel med rostbiff och surkål

Mörkt lageröl med inslag av torkade frukter, bröd, rostade toner och en ganska mild beska. gröna oliverBagel med rostbiff och surkål – gör så här
Kabanosswraps med surkål

Kabanosswraps med surkål

Rulla ihop wrappen och drick en kall öl till. Värm surkålen ev. Bre på pikantsås (se nedan), lägg sedan på surkål, korv och klicka på Créme Fraiche och ev
Vildsvinsspecial

Vildsvinsspecial

Sönderstekt vildsvinsbog med surkål, senap och gruyere. Slå på öl och täck upp med vatten nästan tills det täcker
Korv i bröd

Korv i bröd

Toppa med senapsmajonnäs, surkål och avokado eller ketchup och karamelliserad lök. Tillsätt socker och öl och låt det koka in i löken
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

här en enkel variant, surkål med morötter, grytbitar, låt puttra ihop, späd med vatten, ev en buljongtärning, lite peppar, inget salt, surkålen är salt i sig själv
Korv i bröd

Korv i bröd

Toppa med senapsmajonnäs, surkål och avokado eller ketchup och karamelliserad lök. Tillsätt socker och öl och låt det koka in i löken
Fläsklägg med choucroute garnie

Fläsklägg med choucroute garnie

När det börjar ta färg, lägg i surkål och övriga ingredienser. Servera med dijonsenap, öl, en god Riesling, osv
Surkålspaj

Surkålspaj

Blanda mjöl, salt och smör väl, helst i en matberedare. Blanda färs och surkål och lägg i en pajform. Blanda ströbröd och öl
Snabbmat från Tyskland

Snabbmat från Tyskland

Surkål med matiga tyska korvar är svårslagen mat, om det tillagas på rätt sätt, men det tyska köket är enormt varierat
Pork hog

Pork hog

Servera med kokt potatis, dijonsenap och surkål som du stekt tills det fått en fin gyllenbrun färg. Ytan krispig och god och köttet innanför bara föll isär
Krispig fläsksida med äppelkål

Krispig fläsksida med äppelkål

surkål (avrunnen). Slå på öl samt lägg ingefära, vitlök och lök runt om, krydda med lite salt och grovmalda vitpepparkorn