Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två stora bitar. Det är något speciellt med att baka matbröd, det doftar så gott i huset och det smakar extra bra istället för att köpa en torr limpa hem från affären
fritolkning utifrån ett recept på stora kringlor i boken "Baka matbröd". Ett enkelt matbröd med smak av tomat, basilika, svartpeppar och paprika - supergott till soppan, grytan, eller lunchsalladen
Ibland blir det jättestora luftblåsor i brödet, ibland inga alls, ibland en hård knaprig skorpa och ibland en mjuk men det blir alltid gott och det är ju huvudsaken iaf
Dela degen i 4 lika stora delar. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Dela degen i 5 lika stora delar. Dela varje del i 6 lika stora bitar (det ska bli 30 bitar av degen). Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd