Jag fick 17 lagom stora skivor som jag styckfryser så det lätt att plocka fram och tina sen. Var så baksugen häromdagen och såg att jag inte hade något bröd kvar i frysen
Strö mjöl på bakbordet och lägg degen på bordet, dela i 3 lika stora delar och forma till limpor. Lägg limporna på en bakplåt med papper, täck med kökshandduken och låt jäsa i ytterligare 30 min
Istället bakas det limpor hos oss idag, MYCKET roligare än att rensa bort gamla saker. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor. Forma de 2 degklumparna till 2 limpor och stoppa i vars en form. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor
De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken. I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två stora bitar. Hej på er,. Det är något speciellt med att baka matbröd, det doftar så gott i huset och det smakar extra bra istället för att köpa en torr limpa hem från affären
Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt eller i avlånga bakformar. med matolja mellan limporna eller i formarna så går de lättare att dela eller få loss efter gräddningen
Hej på er. Favorit i repris i dag. Detta åt jag både i går och idag – så himla gott. Annas Fröbröd med mjukost och avokado, lagomkokt ägg med örtsalt, vaniljkvarg med bär och bipollen