Stora limpor recept

Stor, ljus limpa

Stor, ljus limpa

13 dl vetemjöl. 1 påse torrjäst. 1-2 tsk salt. 6 dl vatten, lite varmare än fingervarmt. Blanda ihop vetemjöl, torrjäst och salt i en bunke
Elsas jul - Lingonbröd, 2 stora limpor

Elsas jul - Lingonbröd, 2 stora limpor

1 L vetemjöl. 5 dl grovt rågmjöl. 1 dl lingonsylt. 1 pkt torrjäst. 9 dl mjölk. ¾ msk salt. 1 dl linfrö. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare
Elsas jul - Lingonbröd, 2 stora limpor

Elsas jul - Lingonbröd, 2 stora limpor

1 L vetemjöl. 5 dl grovt rågmjöl. 1 dl lingonsylt. 1 pkt torrjäst. 9 dl mjölk. ¾ msk salt. 1 dl linfrö. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare
Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Jag fick 17 lagom stora skivor som jag styckfryser så det lätt att plocka fram och tina sen. Var så baksugen häromdagen och såg att jag inte hade något bröd kvar i frysen
Klassis limpa/ Sötlimpa

Klassis limpa/ Sötlimpa

Strö mjöl på bakbordet och lägg degen på bordet, dela i 3 lika stora delar och forma till limpor. Lägg limporna på en bakplåt med papper, täck med kökshandduken och låt jäsa i ytterligare 30 min
Rågsikts limpor

Rågsikts limpor

Istället bakas det limpor hos oss idag, MYCKET roligare än att rensa bort gamla saker. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor. Forma de 2 degklumparna till 2 limpor och stoppa i vars en form. Nåväl här kommer receptet som är jätte enkelt och räcker till 2 limpor
Fyra limpor av en påse mjöl

Fyra limpor av en påse mjöl

När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Grova limpor

Grova limpor

De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken. I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Lägg limporna på tvären i den smorda eller bakpapperklädda långpannan. Pensla gärna med lite olja mellan limporna så går de lätt att sära
Skånsk limpa

Skånsk limpa

Tillsätt den stora mängden rågsikt, vetemjöl, sirap, rapsolja och vatten. Forma bullarna till avlånga limpor och lägg dem i en smord braspanna
Nyttig limpa

Nyttig limpa

Forma bullarna till avlånga limpor och lägg dem i en smord braspanna. Ta ut limporna och låt dem svalna på galler
Stor tekaka – dela en med hela familjen!

Stor tekaka – dela en med hela familjen!

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två stora bitar. Hej på er,. Det är något speciellt med att baka matbröd, det doftar så gott i huset och det smakar extra bra istället för att köpa en torr limpa hem från affären
4 limpor ankarstock rågbröd

4 limpor ankarstock rågbröd

Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt eller i avlånga bakformar. med matolja mellan limporna eller i formarna så går de lättare att dela eller få loss efter gräddningen
Snabba limpor

Snabba limpor

Pensla limporna med ägg och strö över sesamfrön eller vallmofrön. Snitta sedan limporna. Limporna ska ej jäsa innan gräddning
Latmajas limpa

Latmajas limpa

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora bitar. Forma dessa till släta limpor
Saftiga limpor med lingonsylt

Saftiga limpor med lingonsylt

Originalreceptet på degen till dessa mjuka och saftiga limpor med lingonsylt kommer från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red)
Köttfärspizza (limpa) Capricciosa

Köttfärspizza (limpa) Capricciosa

Hej på er. Favorit i repris i dag. Detta åt jag både i går och idag – så himla gott. Annas Fröbröd med mjukost och avokado, lagomkokt ägg med örtsalt, vaniljkvarg med bär och bipollen