TwitterFacebookLinkedInPinterestE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Låt stå i 12-18 timmar beroende på hur varmt det är i rummet. Värm ugnen och en ugnsfast form på ca 5 liter med lock (emalj, gjutjärn, glas eller keramik) till 230°
45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
6 potatisar, stora (ca 1 kg). 2 gula lökar. 200 g ansjovisfiléer av skarpsill. 6 potatisar, stora (ca 1 kg) 3 msk smör, ca 2 gula lökar 3 dl vispgrädde 1 msk orökt kaviar 200 g ansjovisfiléer av skarpsill 1 msk ströbröd, siktat Salt, efter smak Peppar, efter smak
Tänk, nu går det riktigt fort fram till jul alltså. Igår vad jag i Köpenhamn och på Tivolis julmarknaden, supermysigt och jag fick verkligen julfeeling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.