För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Fräs bulgur i curry och smör i en kastrull. Blanda bulgur med apelsin, gurka, russin, äpple, nötter och smulad fetaost tillsammans korven i en stor skål
Nybakade grahamsfrallor med bregott, en stor grekisk sallad, lammstek med örter och vitlök, bulgur, lite oliver och en medelhavsinspirerad auberginepaj var allt som stod på bordet
Blanda ner broccoli, russin och pumpakärnorna i kastrullen med bulgur när den är mjuk. Koka upp bulgur tillsammans med 2 dl vatten, gurkmeja, curry och salt. Bulgur med massa gott (2 port). 1 dl bulgur
Originalreceptet kommer från kokboken "Mat för stora och små" men vi gjorde lite småjusteringar. Istället för ris tog vi fullkornsbulgur vilket går precis lika bra
Servera med bulgur, ris, nudlar eller potatis. 2 stora morötter. 1bulgur, ris, nudlar eller potatisHa ner olivolja, pressad vitlök och sambal oelek i en stekpanna med lite högre kanter och lock
Dela och skär grönsakerna i lagom stora bitar och salladsosten. I frysen fanns kyckling filéer och i kylen en burk creme fraiche så det blev kycklingsallad med bulgur, ceasardressing och brödkrutonger
Tärna grönsakerna i lika stora bitar, ungefär i storlek av en fingernagel. Sixtens nya grej är bulgur, det kan han äta massor av så det är bara köra på det så länge det funkar