4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kycklingmed sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Börja med att koka bulguren i vatten och kycklingbuljongtärning enligt anvisningar på förpackningen. Skär kycklingfilén på längden i lagoma bitar, salta, peppra och krydda sedan med Santa Marias BBQ & Mesquitekrydda eller annan liknande krydda du gillar
Till kycklingmed smak av ingefära och citrongratinerad mozarella passar chipsen kanon. Så himla gott, blir lite som friterad persilja fast med mycket mer smak, fungerar bra att göra dagen innan, förvara den luftigt i rumstemperatur
Vänd ett par gånger och pensla med Ghee vid varje vändning. Ingredienser till Tandoorikyckling tikka. Nu blir det ju inte"Tandoori" för inte har jag någon Tandoori ugn
Servera kycklingenmed bulgur, ugnsgrillade grönsaker och dip. Lägg kycklingen i en liten form. Lägg allt i en ugnsfast form, champinjonerna med "hålen" uppåt
Meeeeeen, då är det ju faktiskt så att man måste börja med att göra tandoorikyckling vilket ju faktiskt också är en god indisk rätt som man kan äta som den är (men lite tillbehör förstås)
Efter att kycklingen är klar, delad och upplagt på ett stort fat,skinnet har gjort sitt och slängs, häller jag det ny kokta basmati riset över ugnsplåten med all god marinad och sky från kycklingen och rör runt tills varenda riskorn är täckt med den helt underbara smakerna av "Tandoori Chicken masala"Servera gärna med lime marinerad rödlök
Häll blandningen över kycklingdelarna och täck med folie. Blanda matyoghurt med ingefära, pressad vitlök, garam masala, cayennepeppar, gurkmeja, chilipulver och salt
Skär kycklingen i bitar, stek i smör eller margarin och salta och peppra. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg i ugnsform med olivolja, salt och peppar
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.