Salta och peppra och stek dem gyllenbruna i smör på låg värme. Originalreceptet är med gösfilé men priset avskräckte mig den här gången så jag provade med den betydligt billigare koljan som jag blev rekommenderad hos fiskbilen
Skär sidfläsket i mindre bitar och stek knaprigt i panna. Ugnsbakad kolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. Stek i ugnen ca 10 min på 175 grader varmluft. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakad kolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk
Stek fisken i smör någon minut på varje sida. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
Trippelpanera koljan. Stek den panerade koljan i smör, på medelvärme i ca 5 minuter, vänd. Lägg några skivor getost på den varma fisken och stek ca 5 minuter till. 3 koljafiléer
Jag försöker undvika att steka den, så det blir oftast kokt fisk (vilket jag tycker är jättegott). Det blev kolja och det var nog första gången jag åt det
stek dem med skinnet ner i ca 4 minuter och vänd. 2 filéer kolja. Salladen. sätt ugnen på 190 grader. skölj betorna och lägg dem på en plåt med flingsalt i botten
Ta ut koljan och toppa med resten av räkorna samt lite hackad dill. Fräs och stek löken på medelvärme ca 5 minuter utan att ta färg i smör i en panna med höga kanter. Skär koljafiléen i bitar - förslagsvis 4-6 bitar. Fisken ska ha en innertemperatur på ca 56 grader - kolla gärna med en stektermometer. 550-600 gram koljafilé, förslagsvis skuren i 6 bitar