Stek kolja recept

Senapspanerad kolja med dillgrädde

Senapspanerad kolja med dillgrädde

Salta och peppra och stek dem gyllenbruna i smör på låg värme. Originalreceptet är med gösfilé men priset avskräckte mig den här gången så jag provade med den betydligt billigare koljan som jag blev rekommenderad hos fiskbilen
Ugnsbakad kolja med kapris

Ugnsbakad kolja med kapris

Stek i ugnen på 200°C i 15 minuter. 600-800 g koljafilé eller annan vit fisk. Lägg fisken i en ugnsfast form med tomater, kapris och lök runt om
Ugnsbakad kolja, rotfrukter, sidfläsk och hollandaisesås

Ugnsbakad kolja, rotfrukter, sidfläsk och hollandaisesås

Skär sidfläsket i mindre bitar och stek knaprigt i panna. Ugnsbakad kolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. Stek i ugnen ca 10 min på 175 grader varmluft. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakad kolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk
Kolja i kokossås med blomkålsris

Kolja i kokossås med blomkålsris

Kolja i kokossås. Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form. Servera blomkålsriset tillsammans med kolja i kokossås
Ugnsbakad kolja med frasigt täcke

Ugnsbakad kolja med frasigt täcke

Fördela blandningen över fiskpaketen och stek fisken i mitten av ugnen tills täcket fått fin färg, 15–20 minuter. 550 g koljafilé
Smörstekt kolja med kryddpepparsås, ärtor och kokt potatis

Smörstekt kolja med kryddpepparsås, ärtor och kokt potatis

Stek fisken i smör någon minut på varje sida. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
Kolja i vitvinsås med stekta grönsaker

Kolja i vitvinsås med stekta grönsaker

Stek en stund tills grönsakerna fått färg, salta och peppra. Ställ stekpannan åt sidan. I en annan stekpanna, koka upp vatten,buljong, vin och grädde
Chevregratinerad kolja med örtgratäng

Chevregratinerad kolja med örtgratäng

Trippelpanera koljan. Stek den panerade koljan i smör, på medelvärme i ca 5 minuter, vänd. Lägg några skivor getost på den varma fisken och stek ca 5 minuter till. 3 koljafiléer
Ugnsbakad kolja med grönsaker

Ugnsbakad kolja med grönsaker

Jag försöker undvika att steka den, så det blir oftast kokt fisk (vilket jag tycker är jättegott). Det blev kolja och det var nog första gången jag åt det
Stekt kolja med betsallad och spenat

Stekt kolja med betsallad och spenat

stek dem med skinnet ner i ca 4 minuter och vänd. 2 filéer kolja. Salladen. sätt ugnen på 190 grader. skölj betorna och lägg dem på en plåt med flingsalt i botten

Kolja i kokossås med blomkålsris

Kolja i kokossås. Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form. Servera blomkålsriset tillsammans med kolja i kokossås
Frasig kolja med ärtpestorisoni

Frasig kolja med ärtpestorisoni

Kolja. Skär koljan i portionsbitar och salta och peppra efter smak. Kolja. Servera den frasiga koljan med ärtpestorisoni och sallad
Kolja i ugnen med dillsås och räkor

Kolja i ugnen med dillsås och räkor

Ta ut koljan och toppa med resten av räkorna samt lite hackad dill. Fräs och stek löken på medelvärme ca 5 minuter utan att ta färg i smör i en panna med höga kanter. Skär koljafiléen i bitar - förslagsvis 4-6 bitar. Fisken ska ha en innertemperatur på ca 56 grader - kolla gärna med en stektermometer. 550-600 gram koljafilé, förslagsvis skuren i 6 bitar