Här ett recept som jag hittade i Allt om Mat och som är lätt att göra och som blir så gott och inte behöver man vänta i veckovis på att det skall bli ätfärdigt
Häll i väl rengjorda glasburkar och förvara kallt. Skala och tärna squashen, skala ingefära. Rönnbärsgele blev en succé, så jag fick blodad tand och vill laga mera
Låt stå kallt i en timme. Av squash kan man göra mycket gott, så fler recept kommer. Marinerad squash. Hyvla 1-2 squash med osthyvel och häll över marinaden
Gör spiraler av squash och morot med din grönsaksskärare. Raffinerat socker, gluten och mejeriprodukter kommer inte i närheten av raw food-köket, utan ersätts av vegetabiliska kallpressade oljor, nötbaserade smör- och mjölkprodukter och yoghurt gjord på cashewnötter eller avokado
Skölj linserna under rinnande kallt vatten och ha sedan i dem i grytan. Denna goda linsgrytan, med bland annat squash, curry och kanel, var enkel och snabb att röra ihop
Det är för att det kan vara lite förvirrande för mina utländska läsare att kallasommarsquash för squash eftersom den kallas zucchini eller courgette i många andra länder
Mixa två kalla potatisar i en matberedare, blanda i mjöl, kesella och salt. Riv en hel squash och häll i ett durkslag, salta mycket och låt stå ett tag
Tärna squashen och skala och hacka löken. Fräs squash och lök i olja utan att det får färg. Tryck ut degen i portionsformar och låt stå kallt i 30 minuter. 5 st squash