I begynnelsen av vårt virtuella kök hade vi en rubrik på ett inlägg som fick en del att höja både på ett och två ögonbryn och fundera på hur vi smaksatt vår spätta egentligen, när dom läste "Whisky och spätta"
Igår blev det fisk till middag, vi är ju lite fisktråkiga och äter oftast lax eller torsk. Men denna torsdagen blev det rödspätta för att få lite variation
1 pkt fisk, vi använde sej men det går bra med torsk, lax, spätta osv. Ja, vi är smått fisktokiga i vårt kök och det är tydligen inte helt fel eftersom vi då också påminner andra om att det är hög tid att laga till firre, eller hur Annsofi
ex lax, gös, spätta och annan plattfisk också, ta en fisk du gillar helt enkelt. God fredag på er. Inför stundande helg så bjuder vi idag på en fiskmiddag med en lite festligare sås, festligare av den enkla anledningen som stavas s
Lägg spättafileerna på en skärbräda och fördela laxen och kräftstjärtarna över. Laxen är en liten “stump-bit” som vi fick billigt i fiskehoodan, men det går lika bra med en portionsbit som man nästa alltid hittar i frysdisken
Ett riktigt bjudrecept är att linda in flundrorna (eller för den delen spättafiléerna om du har lättare att få tag på det) i rökt lax och servera med potatis och vitvinssås
Bred ut blandningen över laxbitarna. Lägg laxen ovanpå. Strö dem ovanpå laxen. Teriyakilax med svamp 4 portioner, 30 minuter Fet fisk som lax ska vi helst äta tre gånger i veckan. 4 filébitar av lax à. Ställ in i mitten av ugnen i 150 grader i 15-20 minuter beroende på hur rosa du vill ha laxen. Spätta med rostade tomater 4 portioner, 30 minuter Plattfisk är tacksamt att laga