Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Okej, vi går rakt på sak. Det ligger ingen fastlagsbulle på tallriken här i det Mårtenssonska köket idag trots att det är fettisdagen, inte ens en bullsmula eller en mandelmasseklick kommer ni att hitta här
1) skär potatis, morötter, gullök, purjolök. Lägg i detta i vatten på medelvärme. 2)tillsätt oregano,lagerblad, persilja, köttbuljong,grönsaksbuljong,salt,svartpeppar,soya,kokos socker, citron, chili corn flakes mm
Nu till hösten hör lite mustiga soppor till tycker jag. I vår familj är den här Mexikanska köttfärssoppa väldigt populär, inte minst av barnen som älskar att den smakar taco, en Tacksoppa helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.