Att fylla fläskfilé och kyckling tycker jag är riktigt najs. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
Fast kallt har det varit, kollade in till växterna i växthuset och där var det varmt och skönt. Idag när vi var och handlade så blev det bara det nödvändigast, resten fick bli improvisation hemma från frysen och kylskåp
Grönsaker och Sallad,. Gjorde fylld fläskfilé, med en superenkel och god parmesankräm. salt och peppar. Bred smeten på den utrullade sidan av filéen, och rulla ihop köttet sedan
Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand. Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater
Pressa ner vitlöken och rör runt lite, var försiktig så den inte bränns. Koka upp och smaka av. Lägg fetaost, persilja, gräslök, dill och ägg i en skål och krydda med lite peppar
Gick till en sjö där vi tog en fika och åt muffins, gick sedan vidare och träffade en farbror som berättade att det hade kommit en bäver till ett vattendrag i närheten… det var två hundra år sen sist det fanns bäver där, kul att de kommer tillbaka
I morse styrde jag och en god vän vår kosa mot Örebro för lite shopping och umgänge. Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem
Att banka ut fläskfilé, lägga på en god fyllning (gärna med ost) och sedan rulla ihop innan köttet tillagas - det är ett relativt enkelt och bra sätt att få smak på det ganska snälla köttet
Hacka mozzarellan och salamin i mindre bitar, blanda ihop. Bryn filéerna, salta, peppra och ev. Flytta över filéerna till formen med grädd- och chilisåsen, strö över resterande mozzarella/salami blandningen
Hacka mozzarella och fördela över de fyllda auberginehalvorna. Man använder inkråmet från auberginen och blandar med fyllningen och gratinerar sedan med härlig mozzarella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.