Ansa och hacka grönkålen i lagom stora munsbitar. Smält smöret i en stekpanna och halstra grönkålen snabbt på hög värme.
Ta bort grönkålen och ställ åt sidan. Bryn sidfläsket i samma panna till det är riktigt knaprigt.
Sänk värmen eller stäng av plattan helt. Lägg tillbaka kål, tranbär och nötter och rör om. Servera direkt tillsammans med stekta ägg.
Tip
Mycket gott som sidorätt men också med ett par stekta ägg - då blir det en hel måltid. Kan göras med svartkål eller annan valfri kål samt färsk spenat.
Plocka bladen av grönkålenoch vänd runt med lite olja och citronsaft så att de blir blanka. Skala och skiva schalottenlöken och tillsätt i pannan med potatis
Smörstektgrönkål. Hacka grönkålenoch hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Stäng av ugnen men låt grönkålen stå kvar på eftervärme till servering
Smörstektgrönkål. Hacka grönkålenoch hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Stäng av ugnen men låt grönkålen stå kvar på eftervärme till servering
Stek grönkålen i smöret och smaka av med salt och svartpeppar. Jag hade dessutom lite grönkål över så det blir perfekt att steka den i lite smör och ha till denna enkla anrättning
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krydda med salt, peppar och ingefära runt om. Men en hel bit fläsk som man kör rätt länge i ugnen kan slå en fläskfile med hästlängder om jag får bestämma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.