Sky sås katrinplommon recept

Skinkstek med sås och honungslök

Skinkstek med sås och honungslök

Vispa ur formen med lite buljong och mät upp skyn. Låt såsen koka upp på nytt och smaka av. Rör ut mjölet med lite vatten till en klimpfri redning och rör ner det i skyn
Skinkrulader med katrinplommon

Skinkrulader med katrinplommon

Sila av skyn och späd med vatten och kalvfond i en kastrull. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera skinkruladerna med sås, kokt potatis, vinbärsgelé och haricots verts
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull, slå över grädden samt soya och ställ på spisen
Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Koka upp skyn till såsen och tillsätt grädde och ev. Sila skyn och låt kalkonen kallna. Servera kalkonen med hasselbackspotatis, kokt eller stekt potatis, sås, brysselkål, sparris, majs, rödkål och katrinplommon
Hel kalkon i ugn

Hel kalkon i ugn

Ta ut kalkonen, sila av skyn (spara till såsen) och låt kalkonen kallna. Krydda såsen med salt, svartpeppar, soja och smaka till sist av såsen med portvin och portvinsgelé

Katrinplommonspäckad fläskkarré i ugn

Späd med skyn från grytan. Servera tunnt skuret med kokt potatis, gelé, inlagd gurka, sås. Snitta karren och tryck ner några av katrinplommonen
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

Sås. Servera kalkonen med potatis, broccoli, sallad, gelé och sås. 0,5 påse katrinplommon. 5 dl sky. Sila bort skyn, använd ca 5 dl som du låter reducera ner,
Helstekt klassisk kalkon

Helstekt klassisk kalkon

Sila skyn och tillsätt grädde, låt koka upp. Sås. Sila i så fall skyn och låt kalkonen kallna. 125 g Katrinplommon Urkärnade
Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås. Servera r-benen varmt eller kallt med äppelmos, katrinplommon, rödkål, brunkål eller brysselkål
Skivad skinkstek i skysås

Skivad skinkstek i skysås

Att få längta lite efter den där galet goda, saftiga och möra steken som skivats upp, dränkt i skysås som blir så där himmelsk god och mustig så den lätt kan ätas med sked
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Sila skyn, mät upp den och späd eventuellt med vatten. Låt köttet vila en stund innan det skäres upp och serveras tillsammans med kumminpotatis, äppelsalsa, katrinplommon, sås och grönsaker
Porterstek med gräddsås

Porterstek med gräddsås

Värm grädden i en kastrull och tillsätt sky så att du får en lagom kraftig smak på såsen. Sila skyn från steken
Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré

Låt skyn med lök och katrinplommon vara kvar och mixa sönder dem med en stavmixer. Kött med potatis och en god brunsås är enligt mig så gott
Plommonspäckad lammstek i lergryta

Plommonspäckad lammstek i lergryta

Lägg katrinplommonen i steken och bind ihop den. Katrinplommon. När den är färdig så tar du 3-4 dl av skyn från grytan och 1 dl grädde eller mjölk till en sås som du smakar av med salt och peppar
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

Ta ut kalkonen, tillsätt någon dl vatten till pannan och häll av och sila upp stekskyn (spara den till såsen)
Stekt gås

Stekt gås

Skumma under tiden så mycket fett som möjligt av skyn. Skär den vid bordet och bjud såsen, kulstekt potatis, kokta äppelhalvor med vinbärsgelé, katrinplommon och rödkål eller kokt brysselkål till
Kalkon på gåsavis

Kalkon på gåsavis

Koka upp sky och buljong. Servera kalkonen med kokt potatis, sås, äppelmos, rödkål eller brysselkål och katrinplommonen
Hel ugnsstekt anka och hemmagjort äppelmos med kanel

Hel ugnsstekt anka och hemmagjort äppelmos med kanel

e minut vänder du på den och penslar med äppelmos och skyn från braspannan. När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås