Häll fettet från stekpannan och ölet i grytan samt strö över kryddorna. Nötkött kokt i öl i lergryta. Kampotpeppar är en angenäm bekantskap som jag ficktips om av en Thailandboende bekant
Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter. Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 ½ kg stek av bog eller lamm. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.