Servera såsen med pastan och strö över riven parmesanost. Tillsätt skivad paprika och tärnad kassler. Koka upp såsen under omrörning och låt sjuda i 3 minuter. 5 st röd paprika
En annan pastarätt som sköter sig själv i ugnen och som är perfekt att laga på rester är makaronipudding, kan varieras med köttfärs, korv eller skinka beroende på vad som finns i kylen
Smält smöret till ostsåsen. Skär skinka, paprika och svamp i bitar. Paprikapulver. Blanda alla ingredienserna (även såserna) och häll över allt i en gratängform
Varva skinka och paprika i en smord, eldfast form. Häll såsen över köttet och paprikan. Du kan använda paprika som redan finns strimlad på burk, om du först låter den rinna av ordentligt
Nog är det gott med gräddsås och inlagd pressgurka men ibland måste man förnya sig. Börja med köttfärslimpan, här är det busenkelt, blanda helt enkelt alla ingredienser i en stor bunke, klä sedan en eller två "limpformar" (gärna i teflon eller liknande annars måste du olja kantern så limpan släpper lätt) med skinkan som du lägger omlott i botten
Lägg på tomatskivor, paprikatärningar, mozzarella, basilika, oregano och skinka. Sås. Fördela 1/3 av mozzarellaosten, basilikabladen, oreganon, skinkan, salt och peppar. Häll såsen över lasagnen och gratinera i ugnen i 1 timme. 150 g kokt skinka
Lägg på tomatskivor, paprikatärningar, mozzarella, basilika, oregano och skinka. Sås. Fördela 1/3 av mozzarellaosten, basilikabladen, oreganon, skinkan, salt och peppar. Häll såsen över lasagnen och gratinera i ugnen i 1 timme