Skaldjurspaté sås recept

Skaldjurspaté med sauce verte

Skaldjurspaté med sauce verte

Ställ såsen kallt till serveringen. Servera med sås, sallad och kokt potatis. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad

Skaldjurspaté med saffranssås

Gör såsen. Smaksätt med salt och peppar och låt såsen kallna. Servera såsen till. Saffranssås. Skär fisken i mindre bitar, skiva kräftstjärtarna
Ex-svärisarnas skaldjurspaté

Ex-svärisarnas skaldjurspaté

Den här fantastiskt goda skaldjurspatén har varit en stadigt inslag på så väl julbord som midsommarbufféer de senaste åren - till släktens glädje
Skaldjurspaté med saffranssås

Skaldjurspaté med saffranssås

Gör såsen. Tillsätt créme fraiche och rör om, smaksätt med salt och peppar, låt såsen kallna. Skär fisken i mindre bitar, skiva kräftstjärtarna
3-rätters Nyårsmeny 2012

3-rätters Nyårsmeny 2012

  Förrätt Skaldjurspaté med romsås 6-8 portioner 150-200 g crabfish, urkramad1 dl dill, finhackad5 ägg5 dl grädde 0,5 dl smörgåskaviar2 krm salt1 krm vitpepparGarnering200 g räkor, skaladeCitronSalladTomatGurkaDillRomsås4 dl gräddfil2 dl crème fraiche4 msk röd stenbitsrom1 vitlöksklyfta, pressad1 krm salt1 krm vitpepparGör så härLägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1 literLägg crabfishen i botten av formen och strö över dillBlanda ägg, grädde, kaviar, salt och pepparHäll äggblandningen i formenGrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timmeBlanda alla ingredienser i romsåsen och ställ kallt fram till serveringGarnera den kalla patén och servera den kall med romsåsen   Varmrätt Ugnsbakad torskrygg med rödvinssås och rökt sidfläsk  4 portioner 600 g färsk torskrygg1 dl flytande fiskfond1,5 dl rödvin1 dl vatten3 cl Kinsesisk soya1 st charlottenlök100 g rökt sidfläskSaltPeppar Till serveringPressad potatisSallad  Gör så härHacka charlottenlöken till såsen fint Fräs löken mjuk med en klick smör i en kastrullSlå på rödvinet, fiskfonden och vattnetLåt det koka ihop i ca 10 minTillsätt soya och smaka av med salt och pepparRed ev av såsen med Maizena och avsluta med en klick smör för att "blanka av" såsen Smörj en ugnsfast form och lägg i torskryggenSalta och peppra torskenAnvänd stektermometer och ugnsbaka torsken i 150 gradertills den nått 56 grader i inner temperaturTa ut torsken och låt den vila ett par minuterTärna sidfläsk och fräs den knaprigt i en stekpannaSkär upp fisken i portionsbitar och lägg på tallrikServera med pressad potatis, sidfläsk, rödvinssås och en sallad  Efterrätt  Ugnsbakade päron med ädelost Toppa päronen med Honungsrostade valnötter1 dl valnötter1 msk honungGör så härRosta valnötterna försiktigt i en torr stekpannaTillsätt honungen och låt puttra i 5-6 minuterRör om då och dåHäll upp nötterna i en skål och låt svalna   Dryck Som dryck till förrätten passar ett torrt och fruktigt vin, t ex ett Riesling, som även går utmärkt att dricka till varmrätten

Romsås till mycket

 Blanda alla ingredienser och låt den stå och dra en timme i kylskåp. 2 dl crème fraiche (eller lättcrème fraiche)

Skaldjurspaté med sauce verte

Ställ såsen kallt till serveringen. Servera med sås, sallad och kokt potatis. 1.  Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad

Lax och skaldjurspaté

Servera med god sås, ex. vis Ishavssås. Putsa laxfilen ren från skinn och ben. Dela den i ett par bitar och lägg i lite lättsaltat vatten

Ishavssås

Blanda såsen och låt den dra i kyl ca 1 timme. 3 dl gräddfil. 2 msk lättmajonäs. 1 msk pepparrotsvisp. 2 msk ishavsrom