När jag var liten firande alltid hela släkten midsommar i mina morföräldrars sommarstuga i Skåne. För min del är det bland annat dill och pepparrot, gärna i kombination med varandra, det är en klassisk "sommarsmak" för mig
Det snöar i Skåne och jag är inte alls begeistrad utan vill bara att våren ska anlända. Det verkar som om eländet ska ligga kvar ett par dagar så jag får bita ihop och se glad ut i alla fall
Brrrr, det är kallt i Skåne, - 11 grader när jag steg upp. 1 dl hackad dill. 1 dl hackad dill. Lchf Ugnsstekt Torsk med Smörstekt Sparris och Ljuvlig Skarpsås
Nu är det så att jag bor i Skåne och här säger man sill om strömming. Blanda tomatpuré, anjovisspad, vispgrädde, dillfrö, dill, brynt smör, salt, svartpeppar och socker till en sås
Vanlig inlagd sill med en skvätt Skåne. Rör försiktigt i romen och dillen. Häll över en skvätt Skåne, cirka en stor snaps 8cl. Till denna variant behövs 20 räkor, 1 burk röd rom, 1 burk creme fraiche, 2 inläggningssillfiléer, 1 matsked majonäs och lite dill
dillstuvad potatis. en rejäl näve dill. Grovhacka dillen och skär citronen i klyftor. Avsluta med dillen, viktigt är att såsen inte kokar efter detta eftersom dillen blir grå
När jag besökte vänner i Skåne nyligen hade jag den stora glädjen att besöka Cafe Haack i Broby, där ägarinnan serverar fantastiska danska smörrebröd av högsta kvalitet och till förbluffande humana priser dessutom
Vi hade planer på att åka på en minisemester till Skåne den här helgen, men eftersom vi har haft mycket att göra de senaste veckorna så kände jag att jag var för trött för en såpass lång resa
Blanda dem med lök, dill, ost och brännvin. 2 burkar kräftstjärtar i lag á 400 g2 små finhackade rödlökar1 dl hackad dill3 dl riven brännvinsost5 cl Skåne eller annat kryddat brännvin2 gelatinblad4 dl creme fracihe1 krm cayenneflingsaltTopping. 1 dl hackad dill
Alltså jag förstår att ni inte fattar hur stor grej detta är men jobbet innebär att hon kan bo här och inte behöva pendla ner till Skåne som hon gör nu varje vecka för att jobba där nere
Grovhacka dem och blanda med dill, lök, ost och brännvin. 0,5 dl finhackad dill. 2,5 cl Skåne eller annat kryddat brännvin. 0,5 dl finhackad dill. 2,5 cl Skåne eller annat kryddat brännvin