Servera den stekta laxen med dillstuvadpotatis och spenatsallad. Potatis. Lax. Skala potatisen. Ta bort skinnet från laxbiten och skär den i portionsbitar
4 4 bitar lax (à 140 g) 900 g fast potatis 1 tsk socker 1/2 tsk salt 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 2 msk hackad dill salt och peppar 50 g sugarsnaps 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Önskar jag hade en liten balkong där man kunde ha lite örter men för er som har både potatisland och örtträdgård så är det i stort sett bara att inhandla laxen
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Rimmad lax med dillstuvadpotatisMarkis Louis de Béchameil var verksam vid Ludvig XIV. Denna sås, béchamelsås, ligger nu bland annat till grund för dillstuvadpotatis
Vänd ner dill och den varma potatisen. 1 Koka potatisen tills den är mjuk, cirka 15 minuter. 2 Servera potatisen med rimmad lax, sockerärtor och en citronklyfta. 1 kg tärnad potatis. 500 g rimmad lax eller gravad lax i skivor
Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar. Dillstuvadpotatis800 g fast potatis, skrubbad 10 g smör 1 msk vetemjöl 2,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 0,5 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad (spara några vippor till servering) salt vitpeppar, nymalen 1 citron, klyftor till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.