Senapsgravad strömming recept

Senapsgravad strömming

Senapsgravad strömming

Frys först strömmingen över natten om den är köpt färsk och inte varit fryst innan. Klipp bort fenorna från strömmingen
Svärmors senapsgravade strömming

Svärmors senapsgravade strömming

Lägg strömmingen i en blandning av vatten och ättika. Låt strömmingen rinna av i ett durkslag. Varva strömming, dill och sås i en burk
Strömming senapsgravad

Strömming senapsgravad

Torka av strömmingen med hushållspapper och lägg den i lagen. Ta upp strömmingen, dra av skinnet och låt den rinna av
Gravad strömming del 1

Gravad strömming del 1

Men det är ju väldigt gott med strömming också. Du får ju ett halvt kilo strömming för priset av en inläggningsburk sill nuförtiden
Gravad strömming del 2

Gravad strömming del 2

Jag bestämde mig som sagt att göra senapsgravadströmming och till den lagen behöver du. Den andra är den finfina Lime- och pepparrotsströmmingen
Senapsgravad strömming

Senapsgravad strömming

Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen. Varva strömming och senapssås i en burk eller krus. 500 g strömmingsfiléer

Senapsgravad strömming

Rensa strömmingen om den är orensad. Skölj den rensade strömmingen snabbt. Dra försiktigt bort skinnet från strömmingen och dela filéerna mitt itu på längden

Senapsgravad strömming

Lägg strömmingfiléerna i en skål eller ett fat och häll över ättikslagen. Lägg strömmingen i en kruka eller burk och häll senapssåsen över

Svärfars senapsgravade strömming

mat , recept , senapsgravadströmming , strömming , senapsgravad , senapssås , julbord , julmat. Varva strömming och senapssås i en glasburk

Senapsgravad strömming

Häll över strömmingen som du dragit bort skinnet på och låt stå över natten. Rör försiktigt i hop allt, lägg i den väl avrunna strömmingen

Senapsgravad strömming

Lägg ner den väl avrunna och avtorkade strömmingen. inlagd strömming. 1. Blanda samtliga ingredienser utom olja och dill i en skål

Senapsgravad strömming

Lägg i strömmingsfiléerna i lagen. 600 g strömmingsfiléer. Blanda vatten, ättikssprit och salt. Låt ligga 4-6 timmar tills köttet är vitt

Svärmors senapsgravade strömming

 Lägg strömmingen i en blandning av vatten och ättika.  Låt strömmingen rinna av i ett durkslag. Varva strömming, dill och sås i en burk

Senapsgravad strömming

Det här är gravad strömming, väldigt gott det med. Ta upp strömmingen och låt den rinna av. 500 g strömmingsfilé. 500 g strömmingsfilé