Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Skölj strömmingen. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper
Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Rör ner strömmingsfiléerna och se till att lagen täcker fisken. Ta upp strömmingsfiléerna ur lagen och låt dem rinna av i ett durkslag
Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen. Varva strömming och sås i en burk. Ställ i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl. 1⁄2 kg strömmingsfiléer. 1 dl ättikssprit 12%. 11⁄2 msk salt. 1⁄2 dl senap. 1 st hackat syrligt äpple. 1⁄2 tsk salt. 1 krm vitpeppar. 1⁄2 dl hackad färsk gräslök
Drag skinnet av strömmingen. Varva strömming och sås i en burk eller krus. Ställ in den i kylen för att mogna, ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl. 1⁄2 kg strömmingsfiléer. 1 dl ättikssprit 12%. 11⁄2 msk salt. 1 dl majonnäs. 1 st pressad vitlöksklyfta. 1⁄2 dl hackad färsk dill. 1⁄2 tsk dragon
Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen. Varva strömming och sås i en burk. Ställ i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl. 1/2 kg strömmingsfilé. 1 dl ättikssprit (12%). 11/2 msk salt. 1/2 dl senap. 1 hackat syrligt äpple. 1/2 tsk salt. 1 krm vitpeppar. 1/2 dl hackad gräslök
Dra skinnet av strömmingen och lägg filéerna i lagen. Låt strömmingen rinna av väl i ett durkslag. 1. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 500 gram strömmingsfilé. 1 dl ättiksprit, 12 %. 1 dl turkisk yoghurt. 1 st vitlöksklyfta(or). 1 st citron(er). 1 nypa(or) socker. 1 salt och vitpeppar
Fördela sedan ut hälften av filerna i vardera sås, rör varsamt så att allt blandas. Här kommer två recept på gravadströmming från påskhelgen, de fungerar lika bra till midsommar eller jul
Dels är det väldigt gott och praktiskt att ha till hands för lätta sommarmåltider, dels kan du ge bort en burk strömming när du hälsar på vänner och bekanta
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Det rör sig ju bara om 1 msk till 450 gram kött. 450 g hel oxfilé som varit fryst1 msk salt1 msk socker1 tsk svartpeppar2 msk timjanNobissås. 1ägg1 msk rödvinsvinäger2 dl rapsolja0,5 tsk salt1 tsk fransk senap1 liten vitlöksklyftahackad gräslökLägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. -Mama Skogly ♥ 1 msk till. 1 msk salt. 1 msk socker. 1 tsk svartpeppar. 1 ägg. 1 msk rödvinsvinäger
Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Stek på en fin yta först och efterstek i ugnen på 110-125 grader utan folie, så går det snabbare. 1 kg hjortinnanlår. 1 dl ättika, 12%. 1 lagerblad. 1 tsk ingefära. 1 bananschalottenlök (från Hököpinge). 1 vitlöksklyfta. 1 lila morot (från Åkarp). 10 enbär. 1. 1. 1. 1. Koka på medelvärme i ca 15 min. 1. Hetta upp olja till ca 150 grader. 1 kg hjortinnanlår. 1 dl ättika, 12%. 1 lagerblad. 1 tsk ingefära. 1 bananschalottenlök (från Hököpinge). 1 vitlöksklyfta. 1 lila morot (från Åkarp). 10 enbär Smör
Fördela sedan chili och limeskal på laxbitarna och lägg den andra laxbiten ovanpå den andra. Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar
Fördela saltblandningen över laxen och "platta" in den. Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål. Rensa fileérna från fenor mm och lägg i mjölkblandningen, låt stå och dra ca 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.